Tuesday, October 25, 2011

1.29am ~ Voice It, Suarakan [ Edisi cek MimiTo ]

Bismillahirrahmanirrahim..



Llamame: SUERTE by ~ Roux-S



melihat kan ozon yang menipis
timbul Beribu sesalan di benak ini
sungguh mahu melihat 
 kesegaran bumi kembali pulang 

nyawa hidup ku
kini terumbang ambing dengan kisah hati bumi
pokok menjerit sakit!
haiwan yang meraung senak melawan rawan 
amarah  manusia itulah menggegarkan bumi kian berubah

who says?
aku!
aku yang berkata untuk selamanya,
 kerana aku wanita  yang sedang mendiami bumi yang uzur ini..


pulang lah wahai isi bumi,
sebelom menyesal menghimpit satu hari nanti,
pulang lah merebut senyum si bumi,
si bumi yang sekian lamanya akan selalu bertakhta di hati..


credit to:
Beribu sesalan ~ shila amzah, Ning Baizura, Jaclyn victor
kembali pulang ~ kangen Band
nyawa hidup ~ Ada Band
kisah hati ~ Alyah
pokok ~ Hazama
 rawan ~ Azharina
amarah ~ Dato' Siti Nurhaliza
who says ~ Selena Gomez
untuk selamanya ~ Visa
wanita ~ Dato' Siti Nurhaliza
pulang lah ~ Awi rafael
menyesal ~ Sixth Sense
senyum ~ Malique feat Najwa
bertakhta di hati ~ Farah Dhiya
berubah ~ Erry putra feat Reen Rahim



weee, ini adalah cabaran Voice It, Suarakan, dari  belog kak Jue dan Kak Hanie.. heee.. terasa dipanggil2 nak join..kakakaka (padahal saje gatal otak karang ayat  kan..kiki)

Ayuh selamat kan bumi! wahai semua pencinta alam (bukan kelab pencinta alam aje taw..hehe) nak join tak? klik SINI taw..

hee..kak jue, kak hanie..sowee kalo kekureng an ye.. sekadar seronok mengisi ruang belog akak berdua dan belog sendiri dan tatapan taman bunge Lily..kiki =]

sile mimpi puisi ini, selamat malam kome!

17 comments:

Iffah Afeefah said...

Opah sokmo kreatip

salutela

Hypo Chan said...

cantik ayat...best2.hehee

follow sni^^

ctk said...

kamu memang pandai buat ayat...gudluck bebeh! :D

Niena Pengembara Ilahi said...

wahhh nice!..lama akak tak merendek kt sini hehhe..cihat?

dhiera said...

bumi kita semakin rakus dinoda~

nuyui a.k.a miss YUI said...

amoi..kretipnya dia..

Wanie said...

pehhh, banyak nye rujukan die..hehe..ta berbakat nak join..semoga berjaya ye :)

Hanie_Dew said...

waaahhhhh sukeeeee..aku memang suke part ckap pasal kesengsaraan bumi yang semakin nazak ni.sgt marah dgn org2 yang sgt rakus nak cobstruct itu ini.tah bile bangunan nak ckup. tah sampai mana jalab raya nak sambung.

tebang pokok sana sini.tak peduli impllikasi dan kesan kemudian hari.

pandai mimi.

Zul Fattah said...

hijaukan bumi.. cuma itu yg mampu kita buat.. jgan mulakan dengan kata2.. tp mulakan dengan tindakan kita..
kata2 tidak kemana.. jika tangan tidak melakukan.. tp kata2 akan jd lebih bermakna, jika tangan melakukan..

mas saari said...

wah..kreatifnya mimi! akak suka..
goodluck ok!

Hanis MY said...

all d best... lovely sgt...

naim said...

salam alaik Akak

Lagu nashid tak ada ke?

Paris Lipton said...

wow...kretip berinovasi lahhh... keep it up! mcm judge plak hikkk

My Life's Journey said...

Fiwettttttttttttttt pandainya aimie nie ..chayo2! umi pulak salah lirik hahahahaha :).


Good luck dear :)

syakey said...

lagu pokok syok. walaupun lirik dia pendek sgt. :D

Bidadari Syurga said...

amboi nampak garang di entry ini... :)....

ShahzCudin said...

terpaggil utk verbakti pada bumi bile bc entri kretif ni..