Monday, October 3, 2011

memoRabLe monday #5

Bismillahirrahmanirrahim...




Rooster debate by ~ oscarsnapshotter


" BUluh perindu di malam hari, hanya menunggu datang kemari, niat hamba bukannya mahu menyanyi, tetapi mahu mempersembahkan diri.. Assalamualaikum, warahmatullahiwabaraktuh... salam sejahtera!


salam muhibah!
salam perpaduan!
salam terhormat!

barisan yang gagah lagi santun bicara, tidak lekang dengan senyuman jauh sekali mendabik dada, tuan puan yang dihormati...dif dif kehormat.. seterusnya, sidang dewan yang saya hormati...~"








waaaaaaa.... berangan jap!kiki.. BUkan berangan.. tetapi imbau kenangan dulu yang tak berapa dulu sebab belom capai setengah abad lagii.. Heee...

dulu masa sekolah selalu jugak masuk mende-mende yang mencapap kan diri..hehe
bahas bahasa melayu
bahas bahasa inggeris
pidato
sajak? err.. tak de kot..ntah terlupus ingatan jap..
public speaking meking..

sume aktiviti yang mencapap la.. huhu...


.


.
.
.
.
.

.
.
.




tuptuptup..bila dah masuk matrik,masuk Uni..errr~..hilang sume tu..aiseh.. bukan hilang, tapi malas kot..malas nak mencapapkan diri..yang tak berapa nak comei kan.. Mase sekolah, time tengah budak kecik kecik, orang tak hamek kisah sangat.. Bile dah beso, emmm.. dibuatnye kang tersasul cakap, ha.. ingatla sampai bebile..heee..


Indahnyela kan waktu sekolah.. riang gembira.. berkongsi rasa.. berkongsi jiwa.. tak rugi  menikmati nye sehingga ke hari ini.. sebaris gigi tak berapa nak putih tulen mesti berkawad  di titi bibir ~ ;)



15 comments:

Mya said...

kdg2 mg rindu zaman2 skola, zaman blaja hee

Munna said...

haha..sama la kite dulu masa skul kemain aktif lagi..tp skg hape pon xbleh dh.. =)

mr.ninja ^___^ said...

Melati kuntum tumbuh melata,
Sayang merbah di pohon cemara;
Assalammualaikum mulanya kata,
Saya sembah pembuka bicara.

Pohon sena tepi perigi,
Tepi paya si pohon jambu;
Hadirmu laksana suria pagi,
Menyinar maya tak pernah jemu.

Bunyi lagu membangkit suasana,
Bunga mekar di depan mata,
Sunyi rasa tak dapat bersama,
Kekasih hati jauh di sana.

Cik Sara said...

Ehem..mr.ninja tengah kerinduan ke?? hahaha

[sutera kasih] said...

akak ingt kot aimie waktu 'mencapap' tika zmn skolah :P

ciK LyndaWawa said...

wah..debater????mesti petah bercakap ni.....=] kalah saya..

JIJI YU said...

aku tgk cara ko apdet blog aku agak2 engko ni style orang hujah tinggi ni

Amy Syaquena said...

mesti awak seorang yang petah berkata2 kan..

sleeping_maniac90 said...

waaaa teror bahas la nih..
ak tingn nk join tp xd bakat hahaha

Ummi_R❀salici❀us said...

biasalah...dah makin matang kan :)

NasZ said...

haha..ye la. teringat plak. masuk universiti je, terus senyap kan? haha.

MOHD NASER.com

syakey said...

skulah iye lahh, tmpt kecil kan. matrik dh besar dh, uni lagi luasss, susah nak mengfemeskan diri. haha. lgpun kang kena kutuk pulak...

Syana said...

wow! terel gila pantun. ni mesti juara masa skolah dulu :p

NA said...

Seronok betul mengenang kisah zaman sekolah ni. Hehe.

-wina1979-

KaK LimAh Si SupiR said...

tyme kecik2 dlu p0n kaklimah ske capab diri..ahaha..tp bile dh besa dh xd dh semua tuuu :P