Tuesday, October 25, 2011

lessOn 104

Bismillahirrahmanirrahim




selamat pagi teman-teman adik disini!
keke, beradik-adik pulak dahhhh.. heeeeee.. Sambil melayan mata tengok cite Destinasi Bajet, dengan rm300 dah boleh melancong, sambil tu, kerah-kerah otak sikit cari idea nak tulih ape kat lessOn 104 ni.

Jom! tengok! :









Ha, hari ni, simple je lessOn sebab tetibe otak terbeku, belum sempurna pencairannya, hee..


sudah sedia maklum, Muslim itu akan selalu berperang dengan hebatnya dengan si Syaitan ni kan.. Apa yang boleh kita buat?

Kalau nak kuatkan jiwa dan raga, asenya dah macam tiada Solution lain. Nilah solution paling thumbs Up, dengan berdoa.

Bukalah Kitab Quran nur Karim tu, beribu kalimah yang mengkuatkan jiwa, melindungi diri kita dari bisikan-bisikan, godaan-godaan syaitan ni.

Ni, mimi dah share kalimah yang simple je, tapi penuh dengan makna nya. Dalam dok goyang-goyang kaki pun boleh bace kan. Dah boleh siap apal dah mimi ase.

Kuatkan jiwa, kembalikan roh bersatu dengan kalimah-Nya, pasti rahmat melindungi diri ~
Selamat hari selasa! =.<



28 comments:

Iffah Afeefah said...

Byk sgguh setan y ade kn

ctk said...

ct suka bce ayat kursi :)

eh..melancong kemana 300 inggit tu?

JIJI YU said...

setan ni kekadang ada guna jgk

nuyui a.k.a miss YUI said...

setan ni merata2..

manusia pon leh jd "setan"!

naim said...

Terima kasih akak

ilmu yang baru

Jom baca blog naim:
http://pemudattbc.blogspot.com/2011/10/masuk-islam-dengan-kata-kata-indah.html

Kak Yatie said...

sama sama kita amalkan ek

enEnfeeL said...

ehhehe..tadi ada kawan present pasal lawan syaitan tyme nak bgn subuh :)

aleen aiden said...

mekaseh!atleast boleh juga d amalkan kan.hee

mas saari said...

akak amalkan ayat kursi je, selepas solat dan sebelum tidur...

insyallah, syaitan tak ganggu!

miss Fyqa said...

moh same2 kita amal kan.. :)

erysweetie said...

Allahumma inni 'auzubika min hamaza tissyayatin =)

era kecik said...

like like like :)

aku berlindungg dari syaitan yang jahanam tu..

Asyikin said...

nice info :)

Bidadari Syurga said...

dpt rasakan bila akak malas membaca asma allah hingga terhenti di tengah namaNYA... again n again...

Nalisa Syahira said...

Renung renungkan dan selamat beramal ;)

Niena Pengembara Ilahi said...

dlm 2-3 hari ni bnyak bisikan2 syaitan bla didesak dgn tekanan keja mcm skang, bla org dh salah guna kuasa cenggini la jadiknye.. grrrr~

mod sakit hati

sis92 said...

semoga kita dilindungi oleh rahmat dari Nya amin :)

Sunah Sakura said...

alhamdulillah...thanks mimie share doa ni.. :)

Fara E's said...

amin2 (:

NasZ said...

thanx. utk jauhkan bisikan syaitan yg makin banyak sekarang ni.

Umie Artoqiemie said...

main jauh2 ye setan :)

Santri T.P.I.N.I said...

terbaik untuk dibaca ketika nak mulakan solat...

bobiedanbad said...

sangat terima kasih untuk entry ini :)

Cik Muda Sae said...

trimas tuk info ini..hihihi....~

SoLy SoLicious said...

kdg mudah je terpedaya dengan bisikan setan ni..haisshh

Nadzirah K. said...

jom amalkan doa ni utk halau setan..

merahitujambu said...

insyaALLAH..=) nice

zahidah seran said...

syaitan pergi jauh-jauh...