Thursday, October 27, 2011

ohhh, my guy

Bismillahirrahmanirrahim..





awwww! hotnye la ayat ni? perlu ke daku atau kamu kamu atau kamu yang lain percaya dengan ayat ni?

keke,lepas ni test kat memane member lelaki, pastu deme wat dekkk ke deme betol2 buat yang macam dalam ayat kat atas ni? okeh, kome boleh kawin deme.. hahaaha.. okeh. dah jangan nak bagi tips merepek mimi.

Sebenanye, sikap lelaki yang memberhentikan sesuatu yang "kurang pekdah" kepada yang lebih ber "pekdah " yang sedang menunggu untuk dibalas tu sebenanye memangla perbuatan yang suwiit muwiit kan?

Tapi ayat ni boleh di rujuk kan kepada aplikasi lain.

antara blog dengan shoping? mana jadi pilihan?

blog : dok depan lappy dan gelak2 dan merepak meraban sowang2 depan lappy, dan may Be satu dunia dok bace ape yang raban2 dalam belog tu tapi kekadang bole undang penyakit superrosis mosis, ohh, penyakit tipu je tu. hehe.

penyakit gile belog sampai lupe tanggungjawab yang lain. keke.

shopping : terapi minda, cuci mata, ilang streessss, dapat banyak bende baru, dapat usha gadjet baru tapi duet pon zsuupppp ilang. keke..

so, ape2 pun ada baik dan lebih nye. Bijak memilih untuk kegembiraan hidup kan. Lelaki yang mengutamakan buah hati die sangat la wassap2 tapi kalo terlalu mengikut telunjuk perempuan tu dah macam un normal asenye.

Bagi mimi, lelaki tu kan, biar yang sedang2 ajelah. Yang penting,die sedar tanggungjwab die, dan die sedar die ade kuasa besar yang mempengaruhi kehidupan bakal suri hidup dorang kan?

Macam mende simple ni, GAME tu tak salah pon, tapi kene lah tawu adjust masa timing tu kan. Kalo dah beranak pinak, masih lagi addict macam isap ganja main mende game sume ni sampai mengabaikan hal2 yang patot diseliakan, sendiri mau ingat la kan? dah tahap kronik dah tu.

ohhh, adakah bakal putera hati sperti di atas? kiki..=p (okeh, putera hati diam2 ye..hehe)

23 comments:

JIJI YU said...

hahaa..lorh..aku sampaikan tak pergi main ftsal kalo pelangi demam..

Cik Kamoo said...

cari yg cmtu gak le...sonang hidup. tp klu dah beranak pinak dok addict game cm b4 kahwin....kasi hantam sama dia...ngeh ngeh

Wanie said...

ramai tu yg sanggup stop main game nak reply mesej wanie..opsss :D

putera hati sy pun hantu game jugak..tp sejak dah keje ni jadi hantu tido..haha

Gen2Merah said...

mudah2an saya pun d pertemukan jodoh yang baik2 saja.. ekekeke... saya heppi menjadi sorang lelaki (",)

chekgu kechik said...

dah kawen kene berubahlah..jgn pulak nanti bergaduh dgn anak sebab game..ketuk dahilah kita dibuatnye..huhu

Iffah Afeefah said...

Pentingkn game dan bola

cmne tu

Hanie_Dew said...

aku dan hasben dua dua layan game, novel, cite korea. hahahaha..

Hanie_Dew said...

ko dah kene tag

http://juestan.blogspot.com/2011/10/tag-vip-untuk-hanie-jue.html

Pendamba Mawar said...

ok diam je..:P hahaha

A.I.N.S.Y.A.H said...

ayat atas tu mmg betul2 hot lah.. ade ye laki camtu?

Asyikin said...

tapi rasanya tak perlu sgt kot, masing-msing ada space sendiri kan :)

Erin Azizan said...

seriussszz sweet. keh keh keh dah biasa di kayu tigakan dengan game....dang!

EYFAalias said...

sy pilih shopping! hehehee.

ayat atas tu memang best. :D

cik najihah said...

sy pilih shopping juge..tapi bagi saye orang tu dah iklas sayang sy kire bersyukur sangat2..

Bidadari Syurga said...

wahhhhh cinta hati ada rupanya... weeeeeeeeeeeee...

p/s: akak pilih shoping n berjimba.... blog skang dah penatlah sayang....

NasZ said...

saya pun gila main game gak dulu. sekarang ni dah boring dah.hehe.

Nalisa Syahira said...

ececeh , ayt nak gempak je .

syakey said...

kalau laki tu main game, sanggun benti reply msg tu, ce check lagi skali.

laki tu main game, dia berhenti solat tak? dia solat awal waktu tak? haaa, kalau ya, mmg wajib kawen. heheh

maszull said...

assalamualaikum mimi...wah dah ada calun yer....ramai yg nak isi borong permohonan ni...:)

Lea Isnawi said...

x suke lelaki suka game!

heee

Deeyaudeen Sabri said...

gameeeeeeeeeeeeeee.. :P

ctk said...

hehe..yeahhh! i will marry him :D

ciK LyndaWawa said...

dua2 saya suka...p tak suka berbelanja..hehehehe