Saturday, October 29, 2011

blog ini huduh....

Bismillahirrahmanirrahim..





eheeeeemmmmm!

blog ni,
blog nilah, blog sape lagi...

blog yang ni, nak tunjuk lagi ke.. okeh, nanti salah paham pulak kan..
blog yang ni,













ha, taw kan? belog kuning ni..ohh..bukan kuning lain ye,kuning sebab kaler kuning la..ish2 kome ni..

belog ni huduh kan..emm..tawu2.. tak cakap pon tawu..keke..sedor diri dulu.. hehe..

tapi kan





tapi kan..
















takkan pernah menyakitkan mata hati yang membacanya..~
ha.. itulah matlamat mimi! hoo yeahhhh! sile angkat tangan maju ke depan macam otomen!
Okeh dah buat, dah2 jatuhkan tangan, meh sambung bace meh, hehe.

bila melihat iman dalam diri semakin menipis,
teringin untuk menulis nilai agama supaya diri ini, diri kamu, tidak lupa dengan Dia.

kekadang bila melihat orang gembira berjenaka,
teringin  juga nak menulis dengan penuh humor.

walau pun tak penah masuk kelas
atau belajar sastera (jiji, aku tak penah masuk kelas sastera okeh),
berkehendakkan diri menulis isi dengan penuh bunga dan buah nya..

melihat orang berjiwa sempoi,
mahu membaca entri sendiri tanpa kerut2 dahi juga..

begitu banyak keinginan yang bersarang dalam diri,nak tulis serba serbi, nak cerita serba serbi, sehinggakan konpius, "blog aku ni menjurus kepada apa eh..". Ohhh! tamak kah aku? tamak la jugak kan. ish ish..

buang jauh2 rasa tamak tu.orang tamak, selalu rugi kan?
biarlah blog ini..
huduh sekalipun,
takkan mungkin menyakitkan mata hati yang membacanya..



35 comments:

mizzkechique said...

tulis je apa yg nk ditulis.. :)

kura said...

merendah diri nyaa akak ni. ouch! hahah..

buat blog mengikut acuan sendiri je akak, blog ni best ok. aww :)

Iffah Afeefah said...

Ikot keselesaan la opah

tp k.ngh xske kunin opsss

tp dmi opah lynkn je

mas saari said...

comel je blog ni!

tak kisah tulis apa2 mimi janji ikhlas dari hati dan jiwa...

orang yang membacanya pasti seronok!

Wanie said...

mane ade huduh..cantik je sbb ade bunga lily ni :)

entry mimi bagi wanie ok je la..nak selit bab agama pn boleh ^^

..cik gugu.. said...

ok je blog ni..

yen(toka ziizokukuto) said...

huhuhhu,,,blog ni,,backlink terbaik tau,,huhuh,,terima kasih mimi :)

..ika itu aku.. said...

sweet je blog ni, cam tuan die =)

NasZ said...

huduh ke? tak pun. saya rasa dah ok je. entry pun dah ok. tak perlu dengar sangat ckp orang-orangan tu. pada mata dorang, semua kita saya salah.

farhana said...

I love yellow! =)

Blog serba serbi ada, itu lebih baik =D

Faaein Talip Roy said...

suka je masuk blog ni.. fisrt time masuk.. macam magnet.. duk tenung-tenung lama-lama.. kuning, putih, dan hijau, kombinasi yang menarik!.. i like.. ^^,

PeRmAtA bIrU said...

blog nih sangat nice la...:) betul apa yang kita fikirkan, itu la yang kita coretkan...kan???

hira said...

janji entri ada isi sudah. hehe. akak kena tag! :D


http://zahiradzul.blogspot.com/2011/10/dunia-tag.html

JIJI YU said...

ehm..ok je pon..kiut je aku nengoknya

EYFAalias said...

okay aje blog ni. simple aje. asalkan sedap mata memandang sudah la kan. yang penting isi blog tu besttt~

kalau blog cantik je tp entry hampeh baik xyah. huhu

Totie@Tomy said...

bagi akak blog ni best..buat aimie tq selalu komen kak blog akak..akak amat menghargai komen aimie..

naim said...

tak lah akak

bersih tau~ :)

support kuning.. :)

Nafisah Ruslan said...

yang penting apa yang kita nak sampaikan dekat org tu tercapai :)

Daddylicious said...

blog tidak mungkin hodoh cuma isinya mungkin ...:)

bukan blog ini yer...blog org lain tu....hehe!

cik najihah said...

bia buruk janji isi bes kak :)

Ct Aja said...

nampak ceria la blog ni...

Nizam Ijam said...

cantik...saya suka :D

fRaMe+LenSeS said...

Nadh suka masuk sini. sejuk ja hati.. tenang. :D banyak ilmu.. :D terima kasih mimi. :D

Pendamba Mawar said...

sapa cakap huduh?spa?meh nk g tetak ngan parang..simple dan kemas ok

aimi said...

tulis pe je... sb blog kamu mst rmi pembace =)

AININ SURAYA said...

belog ni sedap mata memangdang , sedap lagik mata yang membaca . ecehhh . ada gaya sastre takk ? hahai

Santri T.P.I.N.I said...

takpe lily...walaupun blog mcm ni tapi tukang komen dtg banyak bagi komen...bermakna ok la tu...

ShahzCudin said...

mane ade huduh..setenang lily ditiup bayu..haha..isinya jugak xpernah mengecewakan..

Cha sahaja said...

buat cter pasal belacan la..

;S

Norlida Ramli said...

comellah blog ni cam mimmito..hehe :p

suka tgk entry mimito, setiapnya ada mksud tersirat lah..hehe

ctk said...

blOg kamu lebih merujuk ke arah kesedaran diri..i likeee!

syarifahsidrus said...

blog ni best laaaaa :)

Paris Lipton said...

ayoooo xhuduh la...suka lahhh kunin. tulis dr hati awk tu sume best tau...


cayok2

Dzarief Zuhdi said...

erk.. mana ada huduh akak mimito oi.. cool haper.. i like gituh...

tapi siyes, blog nie best.. tenang jer baca post2 nyer.. hehehe.. :D

Ezad Skytech said...

hee....blog ni cute je sy tengok...suka je singgah sini baca entri2 mimi...hee~