Monday, October 31, 2011

memang bukan rezeki ku

Bismillahirrahmanirrahim..




Dulu lepas spm mintak maktab
result: tak dapat =(

Isi upu berkaitan pendidikan 
result: dapat matrik, masih tak dapat =(

lepas matrik isi upu mintak cikgu,
result: tak dapat =(

dok dalam U belajar punye belajar, 
dah grade tahun ni,
mintak keje seangkatan dengan pendidik,
result: tak dapat  =(


huwaaaaa, walaupun jiwa suke sangat nak mengajar,sampai berkali2 mintak, tetapi mungkin inilah jalan yang harus dipilih dan dilalui, rezeki menjadi pendidik bukan untuk kamu wahai mimi T__T

mak kata, " mungkin rezeki tuhan tu nak kamu jadi engineer " huuu, iyalah mak, nak buat cam mana kan, mungkin mengajar itu hanya untuk adik sendiri, dan mengajar diri sendiri supaya jadi terdidik, "terdidik wanita, terdidik generasI" erk, iklan jap. heee

kekadang, kita terlalu menginginkan sesuatu, hati ni dah melonjak2, terasa nak sangat2, tetapi Tuhan itu dah aturkan jalan untuk kita, menjadi yang terbaik, menjadi yang terbaik untuk diri sendiri lebih baik, dari keinginan diri sendiri sebelum ini..

adakah perlu putus asa dah cari kerja sebagai pendidik? huuu.. ntahlah, terasa nak carikk lagik kerja berkaitan pendidik, di samping cuba memotivasikan diri, kamu mungkin jadi engineer mimi. Yakinlah! hehe =]

Tak delah memilih kerja pun, tak kesah nak kerja yang macam mana pun, asal diri ni boleh co-op dengan kerja, kerja tu dah boleh serasi dengan kehidupan ni, dan kerja tu menjadikan hidup ni lebih bermakna buat mama dan apak..

bertabah la ye mimi, hoo yeaahhh!!!!!



41 comments:

The letter D said...

mmg betullah tu bkan rezeki nk jadi pendidik kalau dah banyak kali mintak tpi tak dpt :)

tak pun, mgkin rezeki tu bukan sekarang. cuba lagi nanti~ btw engineer pun beshhh ape :DD

mizzkechique said...

kdg2 apa yg kite impikan xkn jd kenyataan..

Rai said...

buatla master..jadi lecturer.. hehe..jangan putus asa..

yen(toka ziizokukuto) said...

takpelah,,belum ada rezeki,,,ramai lagi yg kat luar tu,apply macam macam,,,tapi satu apa pun tak dapat,,,

Fara E's said...

btol ! mmg tade rezeki tp insyaALLAH , ada la nanti ;D

dhiera said...

mungkin juga allah menguji kekuatan hati kamu terhadap Nya.

Nadzirah K. said...

mungkin ade yang lebih baik menunggu,sabar ye :)

Paris Lipton said...

bkn rejeki lg deh...smbunglah master ke...hehikkk

Paris Lipton said...

bkn rejeki lg deh...smbunglah master ke...hehikkk

SoLy SoLicious said...

bak kate JB never say never..heee

bobiedanbad said...

Mungkin yang lebih baik menanti adik d hadapan.

Dzarief Zuhdi said...

soly minat JB .. hahaha

alah.. chillex jer kak mimito.. rezeki kat tempat lain.. syukur jer la kan.. hehe

mas saari said...

cuba usaha lagi, jangan putus asa!
insyallah ada rezeki tu nanti..

nuyui a.k.a miss YUI said...

sbr dear..cuba lg ea..

lom rezeki namanya tu..

Anonymous said...

mie....kan pernah mgajar tuisyen kt nora..tu termakbul kejap impian nk jd cekgu..heee...tahniah!!=)

Yayan. said...

insyaAllah mungkin Allah atur plan yang lebih baik untuk awak, tak sape pun tahu :)

Norlida Ramli said...

wah jiwa pendidik mimito ni..cutenya kalo mimito jd pendidik..mst disayangi pelajar2..hehe

xpela mimito,maybe xde rezki..Allah dh aturkan yg terbaik buat kamu k ?hehe

Pendamba Mawar said...

mungkin ada peluang untuk bidang lain... tak semestinya pendidik ni ckgu atau pesyarah je..:)

Lea Isnawi said...

alalala ian die
betul ckp mak mimie
mungkin bukan rezeki mimi nak jd cikgu
takpela g sambung blaja nuh
nanti leh jd lecturer
tgi sikit dr cikgu
hihi

aleen aiden said...

hee,engineer pon ok ape..jangan sedey2 k.mungkin yg tertulis tu lebih baik dari apa yg kita fikir. :)

hira said...

insya Allah. berusahalah. hehe :)

Chegu said...

ok la tu, saya isi upu, no 1-8 semua cikgu, hahaha, selamat la lelaki maskulin ni kurang jadi cikgu, tu kurang competition, syukur, hahaha

kura said...

woo. lain pula akan sy.
dulu lepas spm, minta maktab. dapat. dah siap pg interview.

tp tolak balik tawaran. sbb nk kejar citacita engnrr. heheh

BlueiceButterfly said...

~mungkin Allah dah janjikan sesuatu yang lebih baik untuk kamu..jangan putus asa tau..:)

Cha sahaja said...

it's ok. life is tough. face it with smile;D

si robot comel said...

tape bukan rezeki, mana lah tau kot2 berjaya jadi engineer yang terhebat ke,amin

fathiahRAIHANA said...

wah setianya nak jadi pendidik ye :)
akak smbung la lg , jd lecturer ^^
myb ada la sumthing utk kita, tp Allah lg tahu.. myb blum msanya lg :)

Iffah Afeefah said...

Opah ce mintak kpli or dpli

takpon smbg master jd lecturer

ShahzCudin said...

stuju dgn kbykan komen kt cni..amik master pastu jd lecturer..xpon kje dlu..da ade pengalamn pasru apply jd jurutera pengajar..

Sofea Adam said...

insyaAllah boleh dpt jugak nnt..
rezeki tu ada dimana2..:)

Munna said...

same la kite, cita2 mmg nak jadi pendidik tp xtercapai, alhamdulillah kerja skrg dh ok =)

*mimi, blog sy dh tukar url tau,hope mimi luangkan masa kejap unfolo blog sy n folo smula di url baru www.munnafendy.com

thanks mimi =)

naim said...

La Tahzan Akak

Kita merancang. tetapi perancangan allah lebih baik

Faaein Talip Roy said...

yer.. bertabahlah mimi.. engineering course apa tu?

tak apa.. nanti boleh minta KPLI.. akak sy minta berkali-kali.. Alhamdulillah. akhirnya dapat juga.. ^^,

cik najihah said...

maybe rezeki kite kat tempat lain..
Allah dah tentukan :)

syakey said...

sambung sampai master degree, lepastu jadi lecturer ;) ada rezeki, universiti tanggun kos sambung phD.


;)

Wanie said...

xde rezeki skang, mungkin 10 tahun akan datang mane tau boleh jadi pendidik =)

Ezad Skytech said...

mungkin sekarang ni rezeki mimi kat bidang engineering...mana tahu satu hari nanti boleh tercapai impian mimi tu..:)

ShErA said...

InsyaAllah satu hari nanti mesti ada rezeki... just try your best ok...

Lia Irdelia said...

minat mengajau rupanya cik mimi ni..
heheheh..
x per, jgn putus asa..
selagi ada masa,
belum terlambat untuk terus berusaha..

chaiyo2.. :)

ctk said...

wahhh..nk jd pendidik ye...,bagus2...INSYAALLAH ader rezki..cume lmbt ckit.bersabar ye sayang :)

Eera Shera said...

mungkin rezeki cik mimi jadi engineer yg hebat.sape tau kan..hehe