Thursday, October 27, 2011

kene tinggal?

Bismillahirrahmanirrahim.



ehem, sedawa bawu ikan jaket sumbat dah saya. Alhamdulillah. Sedap betol air tangan mama. Ye tak tadah air kat tangan die, mase die masak tapi die masak dengan penuh kasuh sayang..awwww! sayang mama! 

okeh! dah ade yang bace entri Belajarlah untuk menerima kelmarin? Okeh, kalo ada yang masih sudi nak bace, mimi mengalukan bebeno lag, kome pi selak dan bace entri tu eyh.

ada akak ke abang anon tanye :




hooo..soklan mencabar minda dek. Emm.. nak jawab ke tak nak nak jawab ke tak nak (sambil uli2 ujung baju..emm)

Sementara nak tunggu idea lain kuor, boleh la santai2 jawab soklan ni kan.heee.. Pernah kene tinggai ke?

ohh..beselah tu, kene tinggai bas, kene tinggai dok sowang-sowang mase mama amik adik sekolah, kene tinggai dok sowang-sowang mase belajo kat UTM dulu.. heee..tapi setakat ni tak penah kene tinggai dengan kapal terbang la.hehe.

cam mane mimi face masalah kene tinggai ni?
1) wat rilekk jek, buka laptop, layan blog, heee, cari2 keje yang sudi nak amik mimi keje. ha.
2) dah ase boring bace buku, mop2 ruang tamu, lap2 habuk kat dalam rumah ni, baring2 dengan pepatung kat katil =]
3) boring lagi? buka peti ais, cari menu baru untuk di masak! nyum2, dah siap, makan, konyang poyot.

heeee.. soklan die general kan? ni jela yang mimi "paham" untuk soalan die ni..kiki. Jangan marah akak abang anon! =]



28 comments:

..cik gugu.. said...

uit soalan anon tu mcm siyes je.. tp general sgt..

hira said...

haha. adeh. boleh pula macam tu. mungkin ada makna tersirat di sebalik soalan dia tu.

Ku Azhar said...

knp anak abah tinggalkan blog abah mlm td..kih3..gurau je

mas saari said...

biasalah kena tinggal ni...tak perlu sedih sangat!

hadapi je dengan sabar, ada jodoh tak kemana kan?

nuyui a.k.a miss YUI said...

jwpn terbaik..sama2 mcm yui..hehhe

naim said...

mendalam soklan 2.. :)

Paris Lipton said...

kna tggl bas tu...wuaaa mmg selalu... huhuhukk

Norlida Ramli said...

hahahaha...kesian anon tu..mst niat dia lain tuh.haha

ala..kalo kena tggl,x yh la sedih2..baik kita makan.bila kenyg perut suka hati.hahahaha

SoLy SoLicious said...

buat bodoh jelah..(kalo kne kt kite) tehee

NasZ said...

jawapan pun general la kan? hahaha.

Iffah Afeefah said...

Sian cik anon

oph ni kejam sgt hahaha

AzatLazat said...

yeke rilek.entah2 menangis guling2.kakaka :P

Ezad Skytech said...

sepatutnya soalan tu kena la bagi spesifik sikit kan..baru la tahu nak tanya apa sebenarnya...heee~

anismelon said...

soalan xspesifik..jwpn nye pon main main jela..weee..cik anon kene trime sedanya..

bobiedanbad said...

dalam hidup pasti akan di tinggal kan dan meninggalkan hihihihi

JIJI YU said...

mcm le pernah..ehhee

Qhaifa Nur said...

kena tinggal bas adalah..geram betul siap maki hamun dalam hati je..

Daddylicious said...

kalau kerana cinta ditinggalkan...kena kuatkan iman ...

monster kecik said...

soklan cepu mas. hehehe :P

farah hanim said...

hehee
tu cam jwpn selamt je
hehe ^_^

sis92 said...

anon tu mesti budak2 lagi haha:P

Bidadari Syurga said...

jawapan klassss adik... penuh kesopanan...

p/s: kalo tension makan ke? haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... jgn wat selalu tau.... rindu adik...

Eera Shera said...

haha...kelas punya jawapan..

chekgu kechik said...

haha..agak2 sakit ati tak anon 2 baca jwpan aimie?

Wanie said...

keke..penah kena tinggal ke (ulang soalan anon :D

maszull said...

assalamualaikum mimi....bila kene tinggal mesti nangis x suka bila ditinggalkan...:)

ctk said...

bagus2...sekarang kan mimi da matang, bnyak penmgalaman , mesti thu cmne nk face kan..tp menangis tu mesti adew :D

Anonymous said...

hehehe thanx jwb..mang soalan saya itu bersifat general...terpulang melalui bagaimana cik mimi nk ekspresikan ia...jwpn yg sgt +ve..=) ok soalan general jgk nie..cik mimi pernah meninggalkan sesuatu yg amat dsayangi...??