Wednesday, October 26, 2011

penyakit yang semakin tenat

Bismillahirrahmanirrahim..




Nak tanye kome!

Pernah tak satu hari tu, bila dok online, ase nak bukalah banyak tab, dalam 10 tabs gitu. Dan tetibe laptop atau computer ber "hang2" tuah lah, ber "hang2" jebat lah.. penah tak?

ase cam nak hentak laptop tu campak pi laut! huh! Itu yang mimi asekan lah bila saat si HP ni jadi macam tu.

tapi salah sape?

salah sendiri kan? tamak sangat nak bukak sampai 10 tabs nape. Dalam hati dah kata buka 3 jadilah, laju jugak. Tak yah nak kelam kabut, rilex sudah. Tapi DEGIL! TAMAK! hah! tak yah lepas geram kat sape2 pun.

DOk diam-diam sudah.Geget je mouse kalo dah geram sangat. kesimpulannya, JANGAN DEGIL dan TAMAK! hehe.


Kesabaran yang kekadang di hujung-hujung kepala ni kekadang yang menghancurkan hidup sendiri. MAhu tidak mahu, terimalah baik dan buruk akibat tidak bersabar ini. Ayah selalu cakap.. " macam mane kamu nak keje cam ni kalau dengan laptop pon tak bersabar.."
Gulp. menikam sanubari. Tapi betullah kan?


Sedangkan dengan bende tak bernyawa pun ase cam nak campak2, apetah lagi nak berhadapan dengan peel manusia yang serba serbi, yang haru biru naik biru muke bile dah tak lalu nak menghadapinya.


ase tamak ni boleh dibendung lagi kalau keinginan tu dihadkan dengan serta merta. Tapi DEGIL ni penyakit yang makin meruncing dok paling tinggi atas pale nih. aihhhh.. Bila dah jadi cam ni. kene dok diam dulu. Gi minum milo ke. makan cekedis, baru continue balik mende yang mendatangkan kegeraman tadi.


kome cam mane pulak?


mimi minta maaf kalau lambat jejak kome ari ni ye. Laptop ni memerlukan kasih sayang yang besar giller daripada mimi. aihhhh...


"sayang ku HP, sile jangan macam2 ye, saya nak hidup lame dengan kamu..huuu.."

(peringatan untuk diri sendiri yang sedang ase nak hentak laptop..hehe)






16 comments:

cik najihah said...

beli baru je hihih

ShahzCudin said...

suke ngn ayat ayah tu..

ctk said...

hahaha..sme r kite...td baru je bukak 10 tab..pastu loading lambat gile..last2 tutup..geram punye pasal..smbil 'mengusap2' laptop..hahaha

Iffah Afeefah said...

Opah lau da keje ley la beli br k

sabo2

enEnfeeL said...

put on earphone and ignore the world. :D

..cik gugu.. said...

byk sgt brg dlm lappy tu kot...

zahidah seran said...

paling byk akak bukak 5tabs..heheh.
itupun kdg2 hang gak.
almaklumlah lappy dah uzur...=P

miss Fyqa said...

hehe, tau takpe..byk tab nak bukak.. err. pastu nk salahkan sapa kan?

sabar eh .. :)

Niena Pengembara Ilahi said...

penah aje..mintak beli baru la tuuu

Norlida Ramli said...

selalu gak jd cmni..bukak byk2 tab pastu hang.bila hang mula la nk mrh2..padahal slh sndri..hehehee

Ezad Skytech said...

hee...biasa la mimi...sy pun pernah jugak buka banyak2 tab...terus hang..haha...apa lagi...terus tarik je cable tu....penat da tunggu..heee~

SoLy SoLicious said...

HP kite pun calar balar..damn..

Wanie said...

ehhh nape problem kite same ni..tapi memang salah diri la..seklai bukak mau 10 tab..haha..dah hang rase nak campak je..

naim said...

salam akak

tudia 10 tab?

sebaiknya 5@6 tab sahaja. Takut browser 2 tak sempat nak loading setiap page..

ok akak..

p:s naim selalu 4 tab ja..

Eera Shera said...

sedang bukak 14 tab...wakakakaa..

maszull said...

assalamualaikum mimi....sabo yer mimi jgn la laptop tu jadi sasaran nyer kesian die jadi mangsa kemarahan...:)