Sunday, October 2, 2011

lessOn 88

Bismillahirrahmanirrahim..




Selamat tengah ari kome!
heeee.. ari ni sengaja melambatkan pembukaan lappy.. tak tahulah nape.. cepat atau lambat tetap kene bukak jugak! =.<

okeh, jommm tengok lessOn rini :





teringat mase jenjalan kat alor setar.. Ondaway tu  mesti lalu tol dekat kulim, sebab kami dari gerik perak, so lalu jalan short cut mesti lalu kulim lah..

Ada  pakcik yang keje kat Tol PLUS tu, tiap kali orang amik tiket kat tol PLUS tu, mesti die bagi salam dulu.. Dah bape banyak agaknye pahala yang die kumpui dengan mudahnye.. sambil tersenyum menghamparkan gigi yang mungkin sumenye asli lagi lah. hehe..

Mudahkan..? bagi salam dah beroleh cinta dari-Nya..=.< Aduhai.. jom kite sesme mulekan balik kempen bagi salam nih kan? Dulu mase kat sekolah," assalamualaikum cikgu.." " assalamualaikum cekgi..". Kat U pulak.. "assalamualaikum doktor.." "assalamualaikum prof.."

So, sebenanye, tak delah tertakhluk kat memane pon nak beri salam.. Mungkin dah bole testing bile nak koling-koling mak ke, koling-koling opah ke.. InsyaAllah, dari benih jadi la tumbuhan.. errrrrr..anggap jeklah paham ye.. hehe

Jom kite berucap salam-salam! =]


8 comments:

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

asalamualaikum......saya datang ini, nak melawat..... :P

ubi said...

Salam alaiki..hehe.gud thinking for gud akhlak..:)

maszull said...

salam mimi...jom2 kita amalkan selalu ucapan itu...:)

Nadzirah K. said...

assalamualaikum,
nice entry :)

OnE_NiEy ChAn said...

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
:))

SoLy SoLicious said...

xpernah jmpe pnjga tol yg bg salam... snyum tu ade lah..

Aina said...

assalamualaikum...moga ceria selalu:)

KaK LimAh Si SupiR said...

assalamualaikum wbt mimi ^_^