Sunday, October 2, 2011

adakah aku sudah berubah?

Bismillahirrahmanirrahim..




Hari tu, mase jenjalan kat tapak pesta konvo dengan memeber yang nak konvo sekali tu, deme or ada antara deme yang cakap..
"asal ayat ko cakap ni makin skema jek.."
"hah, yeke weh.."
"yela..pergerakan selari la tula ni la.."
"gagagagaga.."


erk, tetibe cam blurr, haha, adoi, tapi kekadang perasan gak, asal bahasa sendiri cakap cam skema semacam jek..ohh nooo! saya tidak mahu menjadi orang yang skema.. kikiki.. sebab azalinye, saya bukan begitu (walaupun ade jugak nak langgor peraturan sekolah or U or sebagainye..kiki)

Paling-paling dasat pon mase kat U, bela renab jek dalam bilik.hehe. Bukan buat bende jahat pon kan? walau melanggor peraturan U. kiki.. arap staff UTM tak bace belog ni.hehe.

adik pon cakap. Akak ni boleh jadi cikgu BM sekolah tia wooo.. cakap cam nak buat essay jek, padahal time tu tengah ngajo die math.. kikiki.. Cam tak de kene mengena langsung kan?

Apa sudah jadi dengan diri ku? nak kate belog punye pengaruh, word yang mimi gune mostly nye campur aduk la.. hehe tapi start dari sahutan cabaran masa entri yang lalu tu, walau tak gune bahasa formal, at least nak eja ayat biar penuh, tamo shortform dah.. hehe. Arapnye, cabaran tu masih berjaya la kan. =.=

errr.. harap diri menjadi normal balik. adeh, napela tak apply kesusasteraan bahasa melayu lepaih SPM dulu kan? =p


18 comments:

delarocha said...

boleh tukar bidang... ajar sastera

Ku Azhar said...

aiyoookkkkkkkk!!!

Saiazuan said...

huhu blog ni akan penuh dgn bahasa sastera pasni.. ;)

Bro ahmad said...

tia tu ini kisah tia..akak ke ni hmm??

Nadzirah K. said...

hehehe...hrp jd normal balik :)

Elih Japahar said...

Ada betul juga blog punya pasal ke'skema'an kita ni...sy mula bercakap skema bila mula berblogging, tapi mostly tak rimas lah...dorang tau sy suka mencarut di blog haha

Iffah Afeefah said...

Xpela mmperkasakn bhse

Aina said...

sama ada masa, keadaan atau pengaruh sekeliling yang mengubah kita.asalkan perubahan yang baik, kipidap...bila kita dah berubah pasti org sekeliling tmsk dri sendiri akan memerlukan masa utk berada selesa dgn perubahan2 tersebut.selainnya, makin dewasa hormon pon berubah2.hahaha

reza al-razi said...

tu tanda jodoh dah dekat tu.. hihi.. ( x de kena mengena) ;-)

chekgu kechik said...

haha..cikgu bm pn xskema cenggitu ckp nye tau..:)

NasZ said...

nnt mimi ganti a. samad said la. jadi sasterawati negara. hehehe.

MOHD NASER.com

FasiHaH SupiaN said...

yg lepas jgn disesali ;)

JIJI YU said...

cer ko karang ayat paling skema aku nak try baca

Kancil 8349 said...

mungkin disebabkan pengaruh sekeliling kamu...bukan setakat blog mungkin pembacaan kamu...ndak perlu risau...ia perkara biasa...tak kan nak guna bahasa yang sama je...mesti ada perubahan...

aiman fanboy k-pop said...

haahaa...budi bahasa budaya kita..^^

Ezad Skytech said...

kalau kat blog takpe nak guna ayat skema..hee~

KaK LimAh Si SupiR said...

ahahaha..mimi skema! :P

Anonymous said...

ada sang hati yg nmpk perubahan itu,...tahniah~~