Saturday, October 1, 2011

nak tanam untuk ape eh?

Bismillahirrahmanirrahim..





Korang suke tak bersukan? yela, ape-apelah jenis sukan, lempar kuali ke, lontar lesung batu ke, papelah yang memboleh kan setitis peluh menitik.. korang suke tak? suke la jugakkan walau tak suke.. heee..

Mimi pon suke jugak, bersukan kan jejari ni dok tuktektuktek mengarang tak henti-henti.. suruh otak naik ekskalator neuron turun naik turun naik untuk buat entri belog.. heee.. sampai kene perli.. Okeh,mimi kan koat, so abaikan je perlian tu.. heee..

Okeh, nak merepek jek. Mimi serius ni.. suke tak bersukan. kalau sekolah ada buat temasya sukan mak ayah datang support tak? mak cite sekolah adik, pepagi lagi mak ayah bebudak akan tiba dulu kat stadium macam deme yang besukan, bukan anak-anak deme yang bersukan.. heee..

Tapi bersukan secara dalaman suke tak? mak cakap kelmarin, mak sorang jek, yang bergelar ibu , dan cikgu-cikgu perempuan islam jek yang solat hajat kat masjid negeri, itu pon adelah dalam 3 , 4 kerat.. yang lelaki pula terdiri dari guru-guru lelaki dan ostad sekolah jek..tu pon 3, 4 kerat jugak..


mmm.. sedih jugak tengok.. Tapi tak pelah.. pikir positif la kan.. mungkin mak ayah koje gaknye.. tak berkesempatan untuk mendirikan solat hajat untuk budak-budak yang amik PMR dan SPM tahun ni...

sekali pun masih bercucuk tanam dengan hebatnye kat sini, moge kite tidak juge lupe akan hasilnye tanaman itu semata-mata untuk hasil yang abadi.. hasil yang dinikmati sepanjang zaman...

Wallahua'lam...



16 comments:

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

ala kenapa macam tu.....kasiannya

*assyiera* said...

emm.. sedih gitu. takpe la. moga2 semua calon peperiksaan dpt keputusan yang baik :)

ni, saye tag dalam contest.
kalau tak join lagi, join ek.

http://ieraassyiera.blogspot.com/2011/10/contest-im-proud-to-be-muslimah.html

Sunah Sakura said...

suka ayat last tu! jom kita menuai...tapi kelak kat sana..

JIJI YU said...

hurm..keadaan msyarakt sekang

diana said...

majlis2 gitu memang kurang dapat sambutan..
cer buat majlis sambutan hari raya
kompem berduyun datang..
tahun depan kena war2 kan kat ibu bapa gini...

"majlis sambutan hari raya"

tengok kompem ramai yang datang..
hehehhe

KaK LimAh Si SupiR said...

:(

Deeyaudeen Sabri said...

sob sob sob.. :(

ShErA said...

mak ayah yg datang tu je la kot nak anak dieorg berjaya...

msredcheesecake said...

takpelah... yg penting usaha kita sendiri...

H.J said...

cucuk tanam jangka panjang tu

Ezad Skytech said...

bercucuk tanam untuk bekalan di sana nanti...

Lea Isnawi said...

sedang exercise tanam anggur neh

hehehe

ciK LyndaWawa said...

saya pun masih lagi bercucuk tanam di sini..hehehe=]

Iffah Afeefah said...

Tanam sedap2

Ini Kisah Tia said...

takpelah .. yang penting usaha kita :)

SweetLikeWhat said...

erm kesian..kurang prihatin tu..